Intervencije po sloveniji
Pregled intervencij po Sloveniji, v zadnjih 24 urah.
Trenutne intervencije

Novice

22.10.2016, vaja Veriga 2016

Datum: 22-10-2016
V soboto, 22.10.2016, smo se operativni gasilci in gasilke PGD Šempeter pri Gorici ┼że zgodaj popoldan zbrali v gasilskem domu. Operativna enota se je razdelila v tri skupine, vsaka skupina pa je imela svojega vodjo ter sodnika iz nasprotne ekipe, ki je pri nalogah opazoval pravilno izvedbo.
Vaja je bila sestavljena iz ve─Ź delovnih to─Źk, ki so skupino vodile do kon─Źnega cilja-Sveti Ot na Vrtojbensko-Biljenskih gri─Źih.
Prva skupina je imela pot preko Podmarka v Ošlje ter po makadamski poti do Svetega Ota. Druga skupina je imela pot skozi središ─Źe Šempetra do za─Źetka Vrtojbe ter nato skozi Vrtojbo, natan─Źneje Podlaze do elektro razdelilne postaje v Vrtojbi vse do do Svetega Ota. Tretja skupina pa je iz gasilskega doma odšla do tehni─Źnih pregledov v Šempetru pri Gorici ter nato po vrtojbenski obvoznici mimo Športnega centra Hit do Vrtojbe ter po makadamski poti do Sv. Ota.
Prva delovna to─Źka  je bila navezava orodja, druga to─Źka je bila nudenje prve pomo─Źi ponesre─Źencu z zlomljeno podlahtnico ter nato prenos le-tega cca. 500m. Tokrat je ponesre─Źenec bil kar sam vodja ekipe. Tretja to─Źka je bila uporaba vrvne tehnike – potrebno se je bilo dvigniti na višino cca. 6m ter varno spustiti opremo, ki se je zagozdila na drevesu. ─îetrta vaja pa je bil trodelni napad iz parkiriš─Źa do spomenika na Svetem Otu.
 
Vaja Veriga 2016 je bila posve─Źena predvsem krepitvi ekipnega sodelovanja ter timskemu delu. Vse ekipe so pokazale, da lahko zdru┼żena ekipa v vsaki situaciji premaga vsako prepreko.
 
Ve─Ź slik si lahko ogledate na naši Facebook strani. 
 
Z gasilskim pozdravom " Na pomo─Ź!" 

 

Ta spletna stran uporablja pi┼íkotke. Z obiskom in uporabo spletne strani sogla┼íate s pi┼íkotki.┬á DOVOLIM Ve─Ź informacij o pi┼íkotkih najdete tukaj.